O nama

Created with Sketch.
Kratak tekst o nastanku

Počeci i razvoj Orkestra braće Dmitrović našim očima

Orkestar Braće Dmitrović su osnovali braća Dragan i Zoran Dmitrović harmonikaši sa Rudnika. Od prvog nastavnika Slobodana Markovića preko Bože Lalovića čuvenog vojnog muzičara do Ljubiše Pavkovića šefa NO RTS pratila ih je velika podrška i istrajnost roditelja da se dođe do cilja. Kao već obrazovani mladi harmonikaši i studenti na Pedagoškoj Akademiji u Užicu poneli su titulu "Prva Harmonika Jugoslavije" kao najbolji duet harmonika u celoj Jugoslaviji. To je bila odskočna daska da se vinu u svet estrade. Od samog početka pažljivo su birani saradnici i članovi orkestra tako je okosnica orkestra dugi niz godina stalna. Orkestar važi za jedan od najkvalitetnijih i uvek u samom vrhu što dokazuje ogroman broj nastupa u Srbiji, BIH, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, ostalim zemljama zapadne Evrope i SAD. Gotovo da ne postoji pevač na estradi koji nije sarađivao sa ovim orkestrom i uvek je to na obostrano veliko zadovoljstvo. Na stotine snimljenih TV emisija na televizijama poput RTS, PINK, BN gde je najveći broj onih gde se uživo svira su garant visokog kvaliteta i spremnosti da se odgovori na različite muzičke zahteve. Repertoarski jedan od najspremnijih orkestara jer u stalnoj postavi ima dva muška i dva ženska vokala pa samim tim je i repertoar raznovrsan. Od evergreen muzike preko odabrane pop i rok muzike do izvornih, starogradskih i pravih narodnjačkih pesama i kola. Uz naša kola i pesme retko je da neko ne zaigra a za mlađu publiku su uvek spremni trenutno najpopularniji hitovi. Orkestar poseduje svoju ličnu najkvalitetniju opremu (razglas, rasvetu) koja se meri u desetinama hiljada eura, svoj prevoz i tehničku službu. Jednostavno Orkestar Braće Dmitrović je neko ko sigurno opravdava ukazano poverenje i nije slučajno rečeno da je to stav dobrih ljudi velikih profesionalaca tačnije KUĆA DOBRE MUZIKE!

Članovi orkestra

Članovi orkestra

Ovo smo mi. Okosnica orkestra braće Dmitrović, orkestra za venčanja. Jedan od najkvalitetnijih timova, uvek u samom vrhu sa ogromnim brojem nastupa. Na obostrano zadovoljstvo smo ostvarili saradnju sa gotovo svim pevačima na estradi. Najspremniji smo orkestar ili bar jedan od najspremnijih.

Zoran Dmitrović Meca 

harmonikaš i klavijaturista

Zamenik šefa orkestra, izuzetan muzičar i kao instrumentalista i kao poznavalac muzike…

Aleksandar Božić Žorž

bubanj i prateći vokal

Dugogodišnji član OBD. Spada u red naših najboljih bubnjara sa izuzetnim iskustvom i kao bubnjar i kao prateći vokal svojim vedrim duhom uvek je spreman da pravi dobar štimung sa kolgama što se naravno reflektuje i na publiku.

Milan Radonjić Bibi

klavijaturista i prateći vokal

Dugogodišnji član OBD. Izuzetan sluhista sa nadprosečnim osećajem za tempo i melodiju kako su ga ocenili veliki muzički stručnjaci. Stub ritam sekcije i beskompromisan kada je reč o radu i ulaganju sebe na svakom nastupu.

Nikola Minić Nidžo

druga harmonika

Jedan od učenika škole harmonike Braće Dmitrović. Angažovan u svim segmentima funkcionisanja orkestra. Uvek vedar i raspoložen doprinosi veseloj atmosferi i lepom raspoloženju.

Bogić Vesković  Bole

vokalni solista

Dugogodišnji član OBD. Izuzetan vokal koji je odlika pravog pevača iz Šumadije sa ogromnim repertoarom i čistim glasom. Dobitnik velikog broja nagrada na raznim festivalima narodne muzike.Dugogodišnji član OBD. Izuzetan vokal koji je odlika pravog pevača iz Šumadije sa ogromnim repertoarom i čistim glasom. Dobitnik velikog broja nagrada na raznim festivalima narodne muzike.

Mira Destanović Seka

vokalni solista

Point of Sale hardware, the till at a shop check out, has become very complex over the past ten years.

Nataša Topalović Nađa

vokalni solista

Vokalni solista izuzetnog školovanog glasa sa prelepim repertoarom zabavnih domaćih i stranih pesama, kabaretskih numera, svih domaćih folk noviteta ali i rok numera koje zahtevaju dobru glasovnu moć. Uvek dobro raspoložena i dobro stilizovana predstavlja biser na dlanu našeg orkestra.

Nebojša Vujičić Neša

vokalni solista

Vokalni solista izuzetnog repertoara zabavne, pop i rok muzike ali i folk i narodne muzike…Izuzetno prijatna boja glasa i prefinjen repertoar uz vedar duh i uvek nasmejano lice je nešto što svima prija a naročito našoj publici.